Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ingredienser

Én porsjon gir 30 lussekatter

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie

Deig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg

Pynt:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 dl rosiner
Del

Tangzhong lussekatter

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lussekatter bakt med tangzhong metoden gir ekstra luftig og saftig bakst. Bak en stor porsjon til Luciadagen 13. desember, og kos deg med lussekatter utover adventstiden. Lag dem på tangzhong-vis, eller bak lussekatter på den tradisjonelle måten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Én porsjon gir 30 lussekatter

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie

Deig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg

Pynt:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Du kan bruke både fersk- og tørrgjær.

trinn du kan merke av

Lussekatter

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 21.03.2023 22:09:32