Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tangzhong lussekatter

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 30 lussekatter

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie

Deig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg

Pynt:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 dl rosiner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lussekatter bakt med tangzhong metoden gir ekstra luftig og saftig bakst. Bak en stor porsjon til Luciadagen 13. desember, og kos deg med lussekatter utover adventstiden. Lag dem på tangzhong-vis, eller bak lussekatter på den tradisjonelle måten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 30 lussekatter

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie

Deig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg

Pynt:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Du kan bruke både fersk- og tørrgjær.

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
tangzhong lussekatter trinnbilder
tangzhong lussekatter trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

tangzhong lussekatter trinnbilder
tangzhong lussekatter trinnbilder

Lussekatter

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 13.04.2024 04:28:48