Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lussekatter i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,4 g safran
  • 75 g smør
  • ca. 0,5 dl rosiner
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Lussekatter i langpanne

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luciadagen, 13. desember, feires selvfølgelig med lussekatter! Saftige og gode hveteboller med ekstra fin farge. I denne oppskriften har vi lagt lussekattene i en langpanne - og fått en slags bollekake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,4 g safran
  • 75 g smør
  • ca. 0,5 dl rosiner
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Lussekatter i langpanne gif

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 04.02.2023 14:15:40