Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lussekatter i langpanne

Lussekatter i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,4 g safran
  • 75 g smør
  • ca. 0,5 dl rosiner
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luciadagen, 13. desember, feires selvfølgelig med lussekatter! Saftige og gode hveteboller med ekstra fin farge. I denne oppskriften har vi lagt lussekattene i en langpanne - og fått en slags bollekake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,4 g safran
  • 75 g smør
  • ca. 0,5 dl rosiner
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Lussekatter i langpanne gif

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 01:15:04