Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeboller

Sjokoladeboller

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 boller.

  • 150 g smør
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nystekte hveteboller med biter av sjokolade - finnes det noe bedre? Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du fersk gjærbakst klar når søtsuget melder seg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 boller.

  • 150 g smør
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Sjokoladeboller smaker himmelsk rett ut av ovnen!

Sjokoladeboller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 18:32:51