Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sursild

Sursild

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g spekesildfilet
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 120 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk. løk
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 g hel allehånde
  • 3 stk. hel nellik

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sursild er den mest tradisjonelle og klassiske sildevarianten vi har. Med sin syrlige, smakfulle og gode balanse mellom krydder og sødme er den perfekt til julefrokosten eller på festbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g spekesildfilet
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 120 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk. løk
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 g hel allehånde
  • 3 stk. hel nellik

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I Norge har sild vært en uvurderlig del av kostholdet, særlig langs kysten, og en del av norsk matkultur i generasjoner. Anbefaler også å prøve den klassiske tomatsilda.

Sursild

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2025 09:27:10