Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Strull

Ingredienser

  • 2,5 dl kremfløte eller seterrømme
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
Del

Strull

(8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Strull er florlette og tynne kaker lages av kremfløte eller seterrømme og stekes i krumkakejern. Nystekt strull rulles raskt sammen når de er varme.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2,5 dl kremfløte eller seterrømme
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Visp sammen kremfløte eller rømme og sukker til du kan danne myke topper. Sikt inn hvetemel og rør det inn i røren sammen med vann. La røren stå og svelle i ca. 30 minutter.
  2. Bruk en teskje og legg litt røre midt i krumkakejernet. Stek til kakene er lyst gylne.
  3. Rull kakene raskt sammen på en tynn trepinne rett fra jernet. La dem avkjøles litt på pinnen til de stivner. Avkjøl helt på rist.

Server strull til kaffen eller sammen med iskrem, eller med pisket krem og bær til dessert.

Oppbevar strull i tett kakeboks.

Krumkaker minner mye om strull, og noen pleier å rulle krumkaker sammen som strull også.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2022 12:28:25