Strull

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Strull er florlette og tynne kaker lages av kremfløte eller seterrømme og stekes i krumkakejern. Nystekt strull rulles raskt sammen når de er varme.

Ingredienser

  • 212 dl kremfløte eller seterrømme
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 12 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Visp sammen kremfløte (eller rømme) og sukker. Sikt inn hvetemel og rør det inn i røren sammen med vann. La røren stå og svelle i ½ time.
  2. Legg en skje røre i krumkakejernet og stek til kakene er lyst gylne.
  3. Rull kakene raskt sammen på en tynn trepinne rett fra jernet.

Server strull til kaffen eller sammen med iskrem eller pisket krem og bær til desserten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.