Ingredienser

  • 1 stk. lettsaltet oksetunge
  • 4 stk. hel pepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. gulrot i biter
  • 0,5 stk. løk i båter
  • 2,5 l vann
Del

Oksetunge

(9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Felles for mye av julematen er at den ofte har særegen og karakteristisk smak, som vi setter stor pris på. Kokt oksetunge er litt sær julemat som smaker utrolig godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. lettsaltet oksetunge
  • 4 stk. hel pepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. gulrot i biter
  • 0,5 stk. løk i båter
  • 2,5 l vann

Slik gjør du

  1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før du tilsetter krydder og grønnsaker.
  2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
  3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
  4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.
Kokt, kald tunge er nydelig julepålegg som smaker godt sammen med f. eks ulike majonessalater, litt rømme og tyttebær, frukt, sylteagurk, hakket løk eller løkmarmelade

.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant