Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Gråpære

Gråpærer

Unnselige smaksbomber i gamle hager!

Heldig er den som har et gammelt gråpæretre i hagen! Disse små, grå, unnselige fruktene er fulle av smak og har du først satt tennene i èn kan du ikke få nok.

Gråpæretreet har lang historie i Norge. Man vet at treet ble dyrket her allerede i 1550, og fruktene var et populært tilskudd til kostholdet om høsten.

For å ta vare på pærene utover vinteren er det best å koke syltetøy av dem, eller legge dem på glass med sukkerlake eller vin smakt til med ulike krydder. Krydderkokte pærer er nydelig tilbehør til lam, storfe og vilt, og egner seg også som dessert eller i kake.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 09.02.2023 10:47:56