Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2,5 ss potetmel
  • ca. 2 dl melk eller vann
  • 16 blader kinakål , savoykål eller hodekål
  • ca. 1 l vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
Del

Kålruletter

(8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær er tradisjonsmat som smaker! Vi har brukt kinakål, som er enkel å brette og og holder godt på grønnfargen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2,5 ss potetmel
  • ca. 2 dl melk eller vann
  • 16 blader kinakål , savoykål eller hodekål
  • ca. 1 l vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig, salt, pepper, muskat og ingefær i en hurtigmikser og kjør den i 20-25 sekunder, til du kjøttdeigen blir klebrig. Spe med melk og tilsett potetmel i to omganger.  
  2. Skjær vekk litt av den nederste hvite delen på kinakålen og skyll bladene godt. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av. 
  3. Legg bladene på kjøkkenpapir slik at de blir så tørre som mulig. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og rull dem sammen til en liten, tett pakke. Bind dem sammen med et lite stykke hyssing, eller legg dem tett i tett i en ildfast form eller panne med skjøten ned.
  4. Slå på kokende buljong og la dem koke i ca. 15 minutter i panne med lokk, eller sett dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus.

Server kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær, eller hvit saus og stekt bacon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant