Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panettone 1

Panettone

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 175 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 4 stk. eggeplomme
  • 75 g sukker
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g tørkede fiken
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede tranebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4331 kcal
Fett 188 g
Protein 103 g
Karbohydrater 513 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Panettone er en klassisk italiensk jule- og nyttårskake i stor, høy form. Italienerne pakker sin Panettone i vakkert nyttårspapir og gir bort i gave til venner og familie.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 175 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 4 stk. eggeplomme
  • 75 g sukker
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g tørkede fiken
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede tranebær

Slik gjør du

1. Varm melk til den er fingervarm. Smuldre gjær i melken og rør til den har løst seg opp.

2. Rør inn 1/4 av melet, dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 1/2 time. 

3. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker og revet skall av sitron og appelsin. Bland salt sammen med det resterende melet. Tilsett mel og eggeblandingen vekselvis i den forhevede deigen. 

4. Rør smør mykt og tilsett det i deigen i flere omganger. Elt deigen godt. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 2 timer til dobbel størrelse.

5. Kle en krukke i keramikk (ca. 2 liter) med bakepapir som står litt over kanten.

Smør eventuelt litt olje på innsiden av potten, da blir det enklere å få bakepapiret godt inntil.

6. Skjær tørket frukt i små terninger. Ha litt mel på bakebordet og kna fruktterningene inn i deigen. Form den til et rundt emne og legg den i krukken. Sett til heving i ca. 30 minutter.

7. Sett formen inn i ovn på nederste rille og stek kaken på 200 °C i ca. 10 minutter. Skru ned temperaturen til 175 °C og stek videre i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Skjær Panettone i skiver og server med pisket krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB11 20.09.2024 02:19:29