Gjærdeig

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Her er en oppskrift på en enkel gjærdeig. Den er kjempefin å bruke til innbakte pølser, noe barna elsker.

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 12 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 1 ss sukker
  • ca. 8 dl hvetemel

Slik gjør du

1. Varm melken til 37 grader og rør gjæren ut i denne.

2. Bland mel, salt og sukker og rør inn melk og olje. Elt deigen til den blir smidig.

3. La den heve til dobbelt størrelse før den bakes rundt pølser.

 

Legg deigen i en plastboks som er minst dobbelt så stor som deigen. Slå på ca. 1 ss olje, og legg på lokk. Da kan den tas med på tur og stekes på pølsene over bålet eller grillen.

  

 

  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.