Ingredienser

  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts natron eller hornsalt
  • 250 g lettkokte havregryn
Del

Havremakroner

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Havre er sunt og egner seg til så mye mer enn grøt! Disse havremakronene ser kanskje litt unnselige ut, men de er fulle av smak og akkurat passe sprø. Havremakroner passer både på fatet med småkaker til jul og som ekstra energi på skituren.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts natron eller hornsalt
  • 250 g lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Bland inn melk, hvetemel og natron eller hornsalt. Bland inn havregryn og evt krydder.
  2. Bruk to teskjeer og plasser deigen som små topper på stekebrett med bakepapir.
  3. Stek havremakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 12-13 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

Du bør forresten prøve oppskriften vår på havrekjeks også! Nydelige kjeks som du kan spise med smør og ost.

Havremakroner

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant