Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stuing har vært en tradisjonell måte å server grønnsaker på her i landet. Ved å servere grønnsakene på denne måten får man på en måte grønnsaker og saus i ett. Her har vi servert gulrotstuing til grillede kyllinglår.

Ingredienser

  • 6 stk grillet kyllinglår
  • 750 g gulrot

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 212 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Varm kyllinglår i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme.
  2. Skrell gulrot og skjær dem i terninger. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann og hell av vannet.
  3. Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel til blandingen slipper gryten. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i minst 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Vend inn gulrot og hakket persille.

Server med kokte poteter.

Gulrotstuing passer også godt til fisk eller koteletter.

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.