Ingredienser

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2,5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Del

Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stuing har vært en tradisjonell måte å server grønnsaker på her i landet. Ved å servere grønnsakene på denne måten får man på en måte grønnsaker og saus i ett. Her har vi servert gulrotstuing til grillede kyllinglår.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2,5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Varm kyllinglår i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme.
  2. Skrell gulrot og skjær dem i terninger. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann og hell av vannet.
  3. Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel til blandingen slipper gryten. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i minst 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Vend inn gulrot og hakket persille.

Server med kokte poteter.

Gulrotstuing passer også godt til fisk eller koteletter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant