Blodklubb

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsmat som blodklubb og annen blodmat er i ferd med å gå i glemmeboken. Men om du er opptatt av bærekraft og av å bruke hele dyret, er det på tide å løfte tradisjonelle middager med blod og innmat igjen.  

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 l matblod eller annet dyreblod
  • 750 g melen potet
  • 2,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 0,5 dl sukker
  • 250 g siktet rugmel
  • 250 g byggmel
  • 250 g hvetemel

Slik gjør du

Server klubbene varme, med stekt flesk og tyttebærsyltetøy. 

Klubbene er fine å fryse inn i i passe store porsjoner, og varmes opp i lettsaltet vann. 

bar