Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det. 

Ingredienser

  • 1 stk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 112 l konsentrert kyllingkraft , eventuelt rester av kraft fra steking av kalkun
  • 2 stk stjerneanis
  • 12 stk sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk i tynne båter
  • ca. 400 g stekt kalkunkjøtt , gjerne rester

Slik gjør du

1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingkraft, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

Har du stekt hel kalkun kan du ta vare på kraften fra stekingen og bruke den i suppen dersom du ikke brukte den til saus. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.

2. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 

3. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. 

4. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.