Ingredienser

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne ulike farger
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl friske urter f.eks basilikum, oregano, timian, merian
Del

Ratatouille på grillen

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den provencalske grønnsaksstuingen ratatouille er super å lage på grillen. Bruk en grillkurv og grill de ulike grønnsakene i omganger, og bland dem i kurven til slutt - fort gjort, og veldig, veldig godt. Bruk ratatoillen som tilbehør til grillet kjøtt som for eksempel lam, til grillet fisk, eller som en selvstendig vegetarisk rett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne ulike farger
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl friske urter f.eks basilikum, oregano, timian, merian

Slik gjør du

  1. Kutt squash, aubergine, rødløk og paprika i grove biter. Behold skallet på hvitløkbåtene. Drypp over litt olivenolje og bland godt, slik at alle grønnsakene får olje på seg. 
  2. Ha rundt halvparten av grønnsakebitene i en grillkurv og sett den over direkte varme på grillen. Krydre med salt og pepper og grill grønnsakene til de har fått en fin gyllen farge. Snu litt på dem underveis, slik at de ikke blir brente. 
  3. Ha de ferdiggrillete grønnsakene over på et fat, og fortsett med resten av grønnsakene på samme måte, til alt er ferdig grillet. Plukk ut hvitløkbåtene og klem ut den myke innmaten. Knus innmaten med en gaffel og ha den i en liten skål.
  4. Ha cherrytomatene i grillkurven og grill dem til de er myke og begynner å sprekke opp. Ha dem over på fatet sammen med resten av grønnsakene.
  5. Hell forsiktig væsken som har dannet seg i bunnen av fatet over i skålen med den knuste hvitløken. Bland godt og smak til med litt vineddik. Hell dressingen over grønnsakene og dryss over raust med hakkede urter. Bland forsiktig og smak til med litt salt og pepper. Server ratatouillen varm eller lun. 

Ratatouille på grillen

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant