Ingredienser

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

95.7kcal

Energi

5.7g

Fett

2.1g

Protein

7.9g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Del

Pastasaus

(8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En hjemmelaget tomatsaus er rask og enkel å lage, og smaker mye bedre enn en kjøpessaus. Pastasausen er mild og barnevennlig, men kan selvsagt «spices» opp med litt chili om du liker det litt sterkere.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

95.7kcal

Energi

5.7g

Fett

2.1g

Protein

7.9g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres hvitløk og løk i en kjele med olje på middels varme til løken er myk og har fått en fin gyllen farge. Tilsett tomatpuré og sukker, og stek videre i ca. ett minutt.
Ved å svi av tomatpureen litt oppnår du en rundere og dypere tomatsmak på sausen.
  1. Tilsett hermetiske tomater og kjøttbuljong. Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter. Ha i basilikum og smak til med salt og pepper.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant