Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss ristede sesamfrø
  • 2 ss olje til steking

Lun salat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. grønt eple
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 0,5 pk bladspinat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

404kcal

Energi

19.0g

Fett

39.9g

Protein

16.8g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Del

Ytrefilet av svin med lun salat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har vi marinert ytrefilet av svin i soya og panert den med sesam, noe som gjør kjøttet ekstra spennende og godt. Server med en lun salat med eple og fennikel.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss ristede sesamfrø
  • 2 ss olje til steking

Lun salat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. grønt eple
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 0,5 pk bladspinat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

404kcal

Energi

19.0g

Fett

39.9g

Protein

16.8g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vend biffene i maisenna slik at det dekker godt på alle sider. Legg biffene i en dyp tallerken med soyasaus. La dem marinere i ca. 10 minutter.
  2. Bruk en ostehøvel og høvle fennikel i tynne skiver. Finhakk vårløk. Skjær eple i små terninger.
  3. Ha litt olje i stekepannen og fres hvitløk og vårløk til det blir blankt, 1-2 minutter. Ha i fennikel og eple, og fres et minutt til. 
  4. Bland sammen limesaft, sukker, salt og pepper i en liten skål, og rør slik at sukkeret begynner å løse seg litt opp. Hell dressingen i pannen og bland alt godt sammen.
  5. Trekk stekepannen av platen og vend inn spinat.
  6. Ta biffene opp av soyasausen og vend dem i sesamfrø. Stek biffene i varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 1-2 minutter på hver side. Se til at ikke sesamfrøene svir seg. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten.

Server de saftige sesambiffene med den friske og lune salaten. 

Du kan også bruke koteletter istedet for ytrefilet av svin i skiver. Skjær vekk bena på kotelettene, slik at de blir benfrie.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant