Ørretfilet grillet på planke

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grill fisken på planke! Smaken blir ekstra god, og du unngår at fisken fester seg til grillen. Server ørretfileten med en asiatisk vårløksalat og litt kokt ris eller en frisk salat.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ørretfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Vårløksalat:

  • 2 bunt vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite
  • 2 ts grovt chilikrydder
  • 3 ts hvitvinseddik
  • 1 båt revet hvitløk

Slik gjør du

Server ørret grillet på planke med smakfull vårløksalat. Kokt ris eller noen gode lefser smaker også godt til.