Ørretfilet grillet på planke
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grill fisken på planke! Smaken blir ekstra god, og du unngår at fisken fester seg til grillen. Server ørretfileten med en asiatisk vårløksalat og litt kokt ris eller en frisk salat.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ørretfilet -
1 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Vårløksalat:
-
2 bunt vårløk -
3 ss soyasaus -
1 ss brunt sukker -
1 ss sesamolje -
2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite -
2 ts grovt chilikrydder -
3 ts hvitvinseddik -
1 båt revet hvitløk
Slik gjør du
Server ørret grillet på planke med smakfull vårløksalat. Kokt ris eller noen gode lefser smaker også godt til.