Ingredienser

  • 1 stk. blomkål
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,25 bunt frisk timian
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 4 ss syrlig eplejuice eller tørr hvitvin
  • 1 dl vann
  • 40 g mandler
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

188kcal

Energi

15.3g

Fett

21.3g

Protein

6.5g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Del

Helstekt blomkål

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blomkål egner seg perfekt til helsteking i ovn. Krydre med deilig hvitløk, paprika og timian, og topp med hakkede mandler og sitronskall. Snadder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,25 bunt frisk timian
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 4 ss syrlig eplejuice eller tørr hvitvin
  • 1 dl vann
  • 40 g mandler
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

188kcal

Energi

15.3g

Fett

21.3g

Protein

6.5g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ta av de ytterste blomkålbladene med en liten spiss kniv, og skjær en bit av stilken slik at blomkålen står støtt. Sett blomkålen i en ildfast gryte med lokk.
  2. Mos hvitløk, paprikapulver og halvparten av mengden timian sammen til en grov puré ved hjelp av en morter eller en stavmikser. Spe inn olje, krydre med salt og pepper, og rør alt godt sammen.
  3. Riv sitronskall og sett det til side.
  4. Smør pureen på blomkålhodet, press over sitronsaft og hell på vann og eplejuice /tørr hvitvin.
  5. Legg over lokk og sett gryten inn i stekeovn på 180 °C. Stek i ca. 1 time, eller til blomkålen er så vidt mør.
  6. Grovhakk mandler og rist dem i en tørr stekepanne til de får en gyllen farge.
  7. Dryss ristede mandler, revet sitronskall og resten av timian over blomkålen. Hell gjerne litt mer vann i gryten om all væsken har kokt inn, slik at det ikke svir seg. Sett gryten tilbake i ovnen i15-20 minutter, til blomkålen har fått fin farge.

Drypp gjerne litt god olivenolje over blomkålen før servering. Server blomkålsteken med en frisk salat og kokt ris, eller server den som en rett på et større tapasbord.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant