Helstekt blomkål

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Blomkål egner seg perfekt til helsteking i ovn. Krydre med deilig hvitløk, paprika og timian, og topp med hakkede mandler og sitronskall. Snadder!

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 14 bunt frisk timian
  • 3 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 dl vann
  • 4 ss syrlig eplejuice eller tørr hvitvin
  • skall og saft av 1 stk sitron
  • 40 g mandler
Vis næringsinnhold
Energi
188kcal
Fett
15.3g
Protein
21.3g
Karbohydrater
6.5g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Ta av de ytterste blomkålbladene med en liten spiss kniv, og skjær en bit av stilken slik at blomkålen står støtt. Sett blomkålen i en ildfast gryte med lokk.

3. Mos hvitløk, paprikapulver og halvparten av mengden timian sammen til en grov puré ved hjelp av en morter eller en stavmikser. Spe inn olje, krydre med salt og pepper, og rør alt godt sammen.

4. Riv sitronskall og sett det til side.

5. Smør pureen på blomkålhodet, press over sitronsaft og hell på vann og eplejuice /tørr hvitvin.

6. Sett gryten med lokk inn i stekeovn i ca. 1 time, eller til den er så vidt mør.

7. Grovhakk mandler og rist dem i en tørr stekepanne til de får en gyllen farge.

8. Ta av lokket på gryten og dryss over ristede mandler, revet sitronskall og resten av mengden timian. Hell gjerne litt mer vann i gryten om all væsken har kokt inn, slik at det ikke svir seg. Sett blomkålhodet tilbake i stekeovn til alt har fått en fin gyllen farge, 15-20 minutter.

Drypp gjerne litt god olivenolje over blomkålen før servering. Server blomkålsteken med en frisk salat og kokt ris, eller server den som en rett på et større tapasbord.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.