Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove bagetter

Grove baguetter

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 5 bagetter

  • 550 g grov sammalt hvete
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 0,5 pk gjær
  • 7,5 dl vann

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann
  • 1 ss hvetemel

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grove baguetter passer godt både i matpakken og som følge til middag. Baguettene er laget av mer enn halvparten sammalt mel, og smaker godt med pålegg til lunsj.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 5 bagetter

  • 550 g grov sammalt hvete
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 0,5 pk gjær
  • 7,5 dl vann

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann
  • 1 ss hvetemel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tyggegummitesten er den enkleste og beste måten å sjekke om deigen er ferdig eltet på. Ta en deigklump fra deigen. Rull den ut i hånden. Strekk deigen ut som en tyggis. Klarer du å se gjennom deigen, er den ferdig eltet.

Server ferske baguetter til suppe eller salat, eller fyll med godt pålegg. 

Grove bagetter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12924, server:MP-PRD-WEB14 10.02.2025 04:44:34