Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baguette med strimlet svinekjøtt og syltede grønnsaker

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin , eventuelt risvinseddik
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Syltede grønnsaker

  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. gulrot i tynne skiver
  • 1 stk. persillerot i tynne skiver
  • 2 stenger sellerirot i tynne skiver

Til servering

  • 4 biter baguette
  • 4 ss majones
  • 4 ss finhakket frisk thaibasilikum
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
Del

Baguette med strimlet svinekjøtt

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norske råvarer med asiatiske smaker! Til denne bagetten har vi hentet inspirasjon fra bahn mi, som er vietnamesisk håndmat med svinekjøtt og syltede grønnsaker. Fresht, kult og utrolig godt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin , eventuelt risvinseddik
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Syltede grønnsaker

  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. gulrot i tynne skiver
  • 1 stk. persillerot i tynne skiver
  • 2 stenger sellerirot i tynne skiver

Til servering

  • 4 biter baguette
  • 4 ss majones
  • 4 ss finhakket frisk thaibasilikum
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)

Slik gjør du

1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin. Hell marinaden over i posen og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.

 

2. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av kokeplaten, ha i gulrot, persillerot og sellerirot. Avkjøl.

3. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne til det har fått fin farge, 2-3 minutter.  

4. Fyll bagetter med majones, syltede grønnsaker, strimlet svinekjøtt og topp med thaibasilikum og chili.

 

I: istedenfor thaibasilikum kan du også bruke mynte eller koriander.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 25.03.2023 09:11:01