Ingredienser

Chimichurri saus:

  • 25 g hakket flatbladet frisk persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

  • 2 stk. baguette , delt i to
  • 125 g kremost naturell
  • 2 stk. bifftomat i fine skiver
Del

Baguette med biff og chimichurri

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff med chimichurri, servert i baguette. Super nytemat! Norsk biffkjøtt spicet opp med chimichurri, en urtedressing fra Argentina. En liten matreise!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Chimichurri saus:

  • 25 g hakket flatbladet frisk persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

  • 2 stk. baguette , delt i to
  • 125 g kremost naturell
  • 2 stk. bifftomat i fine skiver

Slik gjør du

1. Start med å lage chimichurri saus. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

2. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.

 

Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

 

3. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.

4. Del opp baguetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant