Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ferske kamskjell på grillen

Tilberedning av kamskjell

Kamskjell er en flott råvare du kan lage mange spennende retter av. Den har en stor hvit muskel, som på smak kan minne litt om hummer.  Friske skjell skal lukte friskt av sjø og hav.

Hele kamskjell kan oppbevares i kjøleskap noen få dager. Kamskjell har noe kortere holdbarhet enn østers og blåskjell. Skjell som ikke skal brukes raskt, bør renses og fryses.

Kamskjell kan nytes rå, skåret i tynne skiver som sashimi eller stekt i et halvt minutt på hver side.

Slik åpner du kamskjell:

1. Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Bruk en spiss liten kniv og stikk den inn mellom skalldelene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden.

2. Før kniven tett opp under den flate skjelldelen og skjær løs skjellmuskelen.

3. Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og fordøyelseskjertel.

4. Løsne skjellmuskelen fra underskjellet eventuelt med en skje.

Skjellmaten skal ikke legges i vann. Skyll raskt hvis det er nødvendig og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Kamskjellet er klart for tilberedning.

 

Kilde: godfisk.no

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 09:26:07