Ingredienser

Fylt paprika:

  • 2 stk. paprika
  • 1,5 begre rød cherrytomat (bruk gjerne rød og gul)
  • 1,5 ss grovhakket frisk basilikum
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olje

Glaze:

  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss vann
  • 1 båt finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

250kcal

Energi

9,3g

Fett

32g

Protein

9,6 g

Karbohydrat

1,7mg

Jern

g

Karbohydrater

Del

Glasert svinefilet med fylte paprika

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet svinefilet blir ekstra god med en smaksrik glaze. Servert med fylt, grillet paprika med cherrytomater og basilikum er dette supergod mat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Fylt paprika:

  • 2 stk. paprika
  • 1,5 begre rød cherrytomat (bruk gjerne rød og gul)
  • 1,5 ss grovhakket frisk basilikum
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olje

Glaze:

  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss vann
  • 1 båt finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

250kcal

Energi

9,3g

Fett

32g

Protein

9,6 g

Karbohydrat

1,7mg

Jern

g

Karbohydrater

Slik gjør du

  1. Skjær svinefilet fri for hinner, krydre med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider på direkte varme på grillen. Legg den over på indirekte varme, ca. 15–20 minutter. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  1. Skjær paprika i to på langs. Fjern kjernen. Del cherrytomater i to. Bland cherrytomater med basilikum, hvitløk og olje.
  2. Legg halve paprika med snittsiden ned på grillen i et par minutter, dette for å få grillstriper. Fyll paprika med cherrytomatblanding og plasser den på grillen på indirekte varme til den blir mør, ca. 5 minutter.
  3. Bland balsamico, sukker, vann og hvitløk. Rør til sukkeret er løst opp. Pensle blandingen på svinefileten med jevne mellomrom de siste 5 minuttene av grillingen. La fileten hvile i 5-10 minutter før servering.

Server saftig svinefilet med fylte paprika.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant