Fransk pepperbiff

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

I det franske kjøkken har syrlighet en sterk posisjon og kjøkkenet generelt har mange gode sterke smaker å by på. Dette biffmåltidet er av det sunne, superfranske og smaksrike slaget.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe (evt mørbrad) i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ss peppermiks
  • 2 ss rapsolje til steking

  • 2 stk hvitløk , delt i to på langs
  • 1 ts olivenolje

  • 1 boks hermetiske røde linser
  • 400 g frisk spinat
  • 4 stk tomat i skiver
  • 200 g cornichonagurker
  • 4 ss kapers
Vis næringsinnhold
Energi
373kcal
Fett
13.2g
Protein
43.8g
Karbohydrater
17.7g
Jern
9.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del hvitløk i to og legg dem i en ildfast form. Smør hvitløkene med litt olivenolje. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 20 minutter,  til løken er myk og mør.
  2. Krydre biffene med salt og peppermiks, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu dem og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.
  3. Skyll linsene i kaldt vann og varm dem opp i en gryte. Kok spinat i lettsaltet vann i 1 minutt.
  4. Fordel linser, tomatskiver, agurk og kapers på tallerkener før du legger på spinat, biff og hvitløk på toppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.