Burger med fiken- og daddelchutney

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning!

Ingredienser

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss margarin til steking
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Chutney:

  • dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 6 stk steinfrie dadler i små biter
  • 3 stk frisk fiken i båter

  • ¼ stk finsnittet rødkål
  • 16 stk rosenkål i tynne skiver
  • 1 ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Lag chutney. Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Ha i dadler og reduser væsken til det halve. Ha i fiken og kok videre på svak varme uten lokk i noen minutter. 
  2. Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken mens du steker kål.

  1. Finsnitt rødkål. Fres rødkål og rosenkål i stekepanna med smør til det er mørt, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. 

Fordel stekt kål på burgerbrød. Legg på medisterburger og topp med fikenchutney. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.