Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yoghurtlefser

Yoghurtlefser

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 store lefser

  • 3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt (kan utelates)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften.

per 100g
Navn på næringsstoffet antall
Energi 160 kcal
Fett 3 g
Protein 7 g
Karbohydrater 24 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et av verdens enkleste bakverk, med få ingredienser og mange ulike bruksområder. Deigen kan kjevles ut som tynne lefser eller formes som tykkere flate brød og stekes i panne eller på grill. Supert å ha med på tur!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 store lefser

  • 3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  2. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.

Lefsene er aller best når de er helt ferske, men kan varmes opp igjen i en varm stekepanne i noen sekunder på hver side. Fyll lefsene med det du liker best - de kan brukes på samme måte som tortillalefser, lomper, pitabrød og chapati.

Denne enkle oppskriften kan varieres på mange måter. Du kan for eksempel  bytte ut noe av melet med fin sammalt hvete for å få grovere lefser, og tilsette tørkede urter som timian i deigen for å sette smak. Du kan også tilsette litt bakepulver for å få et luftigere bakverk, og variere hvor tynt eller tykt du kjevler ut lefsene. Deigen kan klappes ut og formes med hendene til runde leiver og stekes i stekeovn på 200 °C, i stekepanne eller på takke. Lefsene kan også stekes på grill eller varme steiner på bål, eller tvinnes rundt en pinne til pinnebrød. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 18:03:39