Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kling

Kling

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 lefser

  • 2 l melk
  • 300 g smør
  • 2 dl semulegryn
  • 2 kg hvetemel eller mer etter behov
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lefser er tradisjonsbakst og finnes i ulike varianter over hele landet. Kling er en søt lefse fra Buskerud. Andre steder i landet heter liknende lefser gjerne lems, lemse eller klenning. Godt håndlag og en stor takke er nødvendig for å lykkes med kling og andre lefser.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 lefser

  • 2 l melk
  • 300 g smør
  • 2 dl semulegryn
  • 2 kg hvetemel eller mer etter behov

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lefsene kan fryses både smurte og usmurte. Legg dem til tining ca 30 minutter før servering. Lefsene kan også smøres med en blanding av smør, sukker og kanel, og serveres med gomme eller brunost.

Hvis du har egen takke er det supert å bake potetlomper selv. Ingenting er som nystekte lomper!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 12.04.2024 16:24:01