Urteolje

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Urteolje kan du lage av nesten alle slags friske urter, enten i spennende blandinger eller med bare én urt. Det er flere måter å gjøre det på - her får du tips om de vanligste.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 4 dl urteolje

  • 70 g ca. friske urter
  • 4 dl rapsolje eller annen nøytral matolje

Slik gjør du

Urteolje I (enkel):

Oljen er holdbar i minst 6 måneder og bevarer også fargen godt.

De hakkede urtene som blir liggende igjen i kledet kan for eksempel brukes i pesto eller gryter, eller til å sette farge og smak på brød eller rundstykker.

Denne oljen får en dypere farge og mer smak enn den enkle urteoljen. Spinat gjør at oljen får ekstra grønn farge uten å sette så mye smak. Bruk oljen som den er i supper og salater, til å dyppe ferskt brød i eller over en salat, eller til å lage urtemajones.