Urteolje
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Urteolje kan du lage av nesten alle slags friske urter, enten i spennende blandinger eller med bare én urt. Det er flere måter å gjøre det på - her får du tips om de vanligste.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 4 dl urteolje
-
70 g ca. friske urter -
4 dl rapsolje eller annen nøytral matolje
Slik gjør du
Urteolje I (enkel):
Oljen er holdbar i minst 6 måneder og bevarer også fargen godt.
De hakkede urtene som blir liggende igjen i kledet kan for eksempel brukes i pesto eller gryter, eller til å sette farge og smak på brød eller rundstykker.
Denne oljen får en dypere farge og mer smak enn den enkle urteoljen. Spinat gjør at oljen får ekstra grønn farge uten å sette så mye smak. Bruk oljen som den er i supper og salater, til å dyppe ferskt brød i eller over en salat, eller til å lage urtemajones.