Sprø lammebiter med dip

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne retten passer perfekt som kosemat, velkomst-tygg eller som en del av tapasbordet. Lammekjøtt fra låret passer perfekt, siden dette kjøttet i all hovedsak er mørt og derfor ikke trenger lang varmebehandling. Snadder! 

Ingredienser

  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ss smør , til steking

  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l olje , til fritering

Salvie-aïoli:

  • 12 pk majones
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 12 ss dijonsennep
  • 2 dråpe tabasco
  • 12 ts worchestershiresaus
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ts frisk salvie , finhakket

Soyadip:

  • 2 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sesamolje
  • 14 stk rød chili , hakket
  • 14 stk vårløk , hakket

Yoghurtdip:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss grov sennep

Slik gjør du

1. Bland sammen ingrediensene til dippene.

Sett dem gjerne i kjøleskapet i minst en time. Dette for at smakene skal «sette seg».

2. Skjær lammekjøtt i små tynne biffer eller strimler. Gni lammekjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Avkjøl.

3. Ha mel, lett sammenvispede egg og panko i boller hver for seg. Vend kjøttet først i mel, så i egg og deretter i panko.

Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger.

4. Varm olje i en kjele til 180 °C.

Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.

5. Fritér bitene i ca. 30 sekunder, eller til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile  et par minutter før servering.

Server sprø lammebiter sammen med de smakfulle dippene. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.