Speket andebryst
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Speket andebryst er en morsom måte å tilberede andebrystet på. Skal du servere det som forrett, bør du planlegge i god tid, slik at kjøttet får tid nok til å tørke. Smaken varierer du med de krydder eller urter du liker best.
Ingredienser
-
2 stk. andebryst -
300 g salt -
2 ss einebær , eventuelt annet krydder
Slik gjør du
1. Skjær bort den lille innerfileten på undersiden, og eventuelt noe fett dersom fettlaget er tykt.
2. Gni andebrystene godt inn med salt.
3. Dekk bunnen av en form med halvparten av saltet og legg kjøttet i formen med kjøttsiden ned. Dryss over resten av saltet og dekk til formen. Sett den kaldt i 20-24 timer.
4. Ta ut andebrystene, skyll dem godt i kaldt vann slik at saltet forsvinner og tørk med kjøkkenpapir.
5. Surr andebrystene med hyssing og heng dem til tørk på et luftig sted som har en temperatur mellom 8-10 °C. Brystene skal henge til de har tørket godt og kjennes litt faste ut.
6. Hvis ønskelig; Gni andebrystene inn med ønsket krydder før du henger kjøttet til tørk.
Pakk ferdig speket kjøtt i plast og oppbevar det i kjøleskapet. Kjøttet kan også fryses. Server speket andebryst som en forrett, lag en god pastarett eller topp en litt eksklusiv pizza med noen skiver speket andebryst.
Forslag til krydderblandinger:
Rist gjerne krydderne i en tørr stekepanne til de dufter. Knus dem i en morter før de gnis inn i kjøttet.
- 2 ss pepperkorn
- 2 ss einerbær
- 1 ss korianderfrø, 1 ss fennikelfrø og 1 ss spisskummenfrø
- 1 stk kardemommekjerne, 1 ss korianderfrø og 1 ss szechuanpepper