Slik gjør du:
1. Rengjør vinanker og utstyret godt. Del epler i båter og ha det i vinankeret. Tilsett rosin og vinsyre. Hell i kokende vann, ca. 10 liter. Avkjøl til romtemperatur.
2. Tilsett gjær. Gjæringstemperaturen skal ligge mellom 15-18 °C.
3. Sjekk eplene etter omlag en uke med gjæring. Når eplene er vasne og gjennomsiktige kan du sile mosten med et rent kjøkkenhåndkle. Lag sukkerlake av ca. 2,4 kg sukker og 1,5 liter vann. Avkjøl og hell i mosten.
4. La det stå i en uke. Tilsett en ny dose sukkerlake med 1,2 kg sukker og 6 dl vann.
5. La det stå i en uke til og tilsetter en ny dose sukkerlake med 1,2 kg sukker og 6 dl vann.
6. Bytt vinanker når det plopper en gang i minuttet. Bruk en hevert til å få vinen fra det gamle vinankeret til det nye. Ikke ta med bunnslammet.
7. Etter tre måneder gjør du en ny omtapping. Slå ut karbondioksidet med en røreskje hvis du ikke vil ha bobler i vinen.
8. Tapp vinen i rene flasker, eller la den stå i karet for modning.
Ikke la vinen modne for lenge, da forsvinner mye av de fruktige eplearomaene.