Skolebrød

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skolebrød, eller skoleboller, er klassisk gjærbakst med eggekrem, melisglasur, og kokosmasse. En søt favoritt i bolledisken, og ekstra deilig hjemmelaget!

Ingredienser

1  porsjoner

Bolledeig:

  • 100 g smør
  • ca. 650 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 25 g fersk gjær

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Topping:

  • 300 g tørr melis blandet med vann
  • 3 dråper romessens (kan sløyfes)
  • 100 g kokosmasse

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

Kanskje du har lyst til å prøve solskinnsboller neste gang?