Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador

Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft
  • 6 stk. flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske
  • 1 stk. løk i ringer
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ss finhakket rød chili
  • 0,5 ss finhakket jalapeño
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en lammegryte med sting. Tradisjonelt for Sør-Amerika er det også med chilipepper og jalapenopepper.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft
  • 6 stk. flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske
  • 1 stk. løk i ringer
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ss finhakket rød chili
  • 0,5 ss finhakket jalapeño

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i store terninger og brun det i olje på sterk varme.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke, uten lokk, rett under kokepunktet i 1 1/2 - 2 timer. Smak til med salt og pepper. 

Pynt eventuelt med noen ringer jalapeños og server med ris.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 08:26:00