Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramsløkpuré

Ramsløkpuré

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 kg blader av ramsløk
  • 2 ts salt
  • 2,5 dl rapsolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Akkurat når varmen begynner å få tak er det ramsløktid. Denne ville løkplanten med markant smak kan dekke hele skogbunnen der den trives, og da er det bare å skynde seg ut og sanke! Ramsløkpureen tar vare på den gode ramsløksmaken i mange måneder.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 kg blader av ramsløk
  • 2 ts salt
  • 2,5 dl rapsolje

Slik gjør du

  1. Skyll av ramsløkbladene og tørk dem godt. Kutt vekk eventuelle grove stilker og grovkutt bladene.
  2. Kjør alle ingrediensene i hurtigmikser eller med stavmikser til en jevn puré. Tilsett mer olje om du vil bruke pureen som dressing.
  3. Hell på glass og skru på tette lokk. Oppbevar kaldt. Kan også fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB13 30.05.2024 06:33:19