Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramsløkpesto

Ramsløkpesto

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g ramsløk
  • 2 dl pinjekjerner
  • 50 g parmesan , i biter
  • 2 ts salt
  • 4 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4463 kcal
Fett 446 g
Protein 52 g
Karbohydrater 51 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt...

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g ramsløk
  • 2 dl pinjekjerner
  • 50 g parmesan , i biter
  • 2 ts salt
  • 4 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4463 kcal
Fett 446 g
Protein 52 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Dette for å få frem enda mer smak.

2. Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprosessor.

3. Tilsett limesaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.

Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 02.11.2024 21:27:58