Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistasjkrem

Pistasjkrem

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 5 dl ferdig krem

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 0,5 ts kvernet salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistasjkrem , eller pistasjsmør, er en søt, deilig og aromatisk krem - kjempegod til søt gjærbakst, som fyll i kaker eller som topping på iskrem. Lag gjerne en stor porsjon med en gang, for denne kommer til å forsvinne fort!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 5 dl ferdig krem

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 0,5 ts kvernet salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruker du pistasjnøtter med skall, kan det være lurt å bløtlegge de rensede nøttene i 5-10 minutter, for å skolde dem. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle, og gni til skallet løsner. La nøttene tørke helt.

Bruk pistasjkrem i søt gjærbakst, til iskrem eller som en dipp til jordbær eller dadler.... mmm!

Pistasjkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 18.07.2024 13:21:57