Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistasjkrem

Pistasjkrem

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 4- 5 dl krem.

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3474 kcal
Fett 206 g
Protein 96 g
Karbohydrater 296 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistasjkrem, eller pistasjsmør, er en søt, deilig og aromatisk krem - kjempegod til søt gjærbakst, som fyll i kaker eller som topping på iskrem. Lag gjerne en stor porsjon med en gang, for denne kommer til å forsvinne fort!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir 4- 5 dl krem.

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3474 kcal
Fett 206 g
Protein 96 g
Karbohydrater 296 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruker du pistasjnøtter med skall, kan det være lurt å bløtlegge de rensede nøttene i 5-10 minutter, for å skolde dem. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle, og gni til skallet løsner. La nøttene tørke helt.

Pistasjkrem

Bruk pistasjkrem i søt gjærbakst, til iskrem eller som en dipp til jordbær eller dadler.... mmm!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 01.05.2025 01:52:55