Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetboller med pinnekjøtt

Pinnekjøttboller

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdigdampet pinnekjøtt uten bein
  • 400 g melen potet
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 2 ts revet sitronskall
  • 2 ss potetmel

Til panering og fritering:

  • 1 dl griljermel
  • 5 dl frityrolje

Rømmedipp:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du rester igjen av pinnekjøttet er dette en nydelig måte å få bruk det opp på. Disse potetbollene er inspirert av de portugisiske klippfiskbollene bolinhos, og smaker nydelig som en liten juletapasrett sammen med en god rømmedip.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdigdampet pinnekjøtt uten bein
  • 400 g melen potet
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 2 ts revet sitronskall
  • 2 ss potetmel

Til panering og fritering:

  • 1 dl griljermel
  • 5 dl frityrolje

Rømmedipp:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server potetbollene varme som en liten selvstendig rett, eller som en av flere småretter.

Har du rester av rotmos, kan den også godt brukes til bollene. Pass på at det ikke blir for bløtt – det er mulig det må blandes inn litt mer potetmel for å binde sammen massen.

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2025 04:59:01