Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkakecookies

Pepperkakecookies

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 15 cookies

  • 200 g smør
  • 75 g sukker
  • 175 g brunt sukker
  • 2 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 60 g ristede mandler eller andre nøtter
  • 1 ts flaksalt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cookies med smak av pepperkake! En ny julefavoritt i kakeboksen? Seige og myke i kjernen, og sprø på utsiden, akkurat som cookies skal være. Bruk hakkede mandler, eller lag dem med sjokolade, pekannøtter eller nonstop.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 15 cookies

  • 200 g smør
  • 75 g sukker
  • 175 g brunt sukker
  • 2 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 60 g ristede mandler eller andre nøtter
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Cookiedeig er perfekt å fryse, og kan legges rett i kald ovn. Form dem til kuler i forkant, så kan du ta opp akkurat så mange du trenger. Stek ved 160 °C i 15-20 minutter.

Dypp gjerne pepperkakecookies i melisglasur, for ekstra pynt og søtsmak. 

Pepperkakecookies

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 04:18:06