Ovnsbakt frittata med squash og tomat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjært barn har mange navn; frittata, tortilla eller rett og slett eggpanne! Har du egg i huset, kan den varieres med det du har tilgjengelig.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 stk. grønn squash i terninger
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss maismel
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl matfløte
  • 100 g revet hvitost (gjerne smaksrik type)

salt og pepper

  • 150 g rød cherrytomat , delt i to

Slik gjør du

  1. Fres squash og vårløk i varm olje til det er mykt. Avkjøl.
  2. Visp sammen halvparten av melken og maismel slik at det ikke er klumper. Bland inn resten av melken, eggene og fløten. Visp godt og smak til med salt og pepper. Bland inn revet ost.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en liten langpanne (20x30 cm) og fyll den med eggeblandingen. Dryss den freste squashen og cherrytomatene over. Bak midt i ovnen ved 220 ºC i ca 25-30 minutter, eller til frittataen er fast. 

Server varm eller kald, gjerne med en grønn salat og eventuelt litt brød ved siden av.