Langpannepizza
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.
Ingredienser
porsjoner
Fyll
-
400 g kjøttdeig -
2 ss nøytral olje -
1 stk. hakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2 ss tomatpuré -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
ca.
1 dl vann -
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket
Pizzadeig:
-
3 dl lunkent vann -
0,5 pk fersk gjær -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
ca.
7 dl hvetemel
Topping:
-
300 g revet hvitost -
1 stk. rød paprika , i terninger -
2 ss frisk oregano
Slik gjør du
- Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
- Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
- Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
- Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
- Stek pizzaen midt i forvarmet ovn (over- og undervarme) på 225 °C i ca. 20 minutter.
Dryss over litt oregano og server gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.