Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskiver med kapers- og tomatsalsa

Lammeskiver med kapers- og tomatsalsa

Ingredienser

porsjoner

Tomat- og kaperssalsa:

  • 3 stk. tomat
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss kapers med stilk eller små kapers
  • 4 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 45 g
Protein 49 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige skiver av lammelår er perfekt for hverdagslivets små og store feiringer, enkelt å tilberede og fullt av smak. Server med denne deilige salsaen med kapers og tomat og et glass med noe godt i. Mer skal ikke til for å lage fest midt i uka.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tomat- og kaperssalsa:

  • 3 stk. tomat
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss kapers med stilk eller små kapers
  • 4 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 45 g
Protein 49 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. La lammeskivene ligge i romtemperatur og en stund.
  2. Finhakk tomat, sjalottløk, hvitløk og urter. Legg til side noen fine urteblader til pynt. Hell av vannet på kapers. Vask sitronen godt, riv skallet fint og press ut saften. Bland alt og smak til med salt og pepper.
  3. Varm en stekepanne med smør/olje. Krydre kjøttskivene med salt og pepper og stek dem så de får fin farge på begge sider. Senk temperaturen og la skivene ettersteke i 4-5 minutter, til de fortsatt er rosa inne ved beinet.  

Server lammeskivene med tomat og kaperssalsa.

Små ovnsbakte poteter er også godt tilbehør:

Du kan godt varme tomat- og kaperssalsaen raskt i stekepanne rett før servering. Bruk høy varme og la salsaen bli akkurat gjennomvarm.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 06:37:26