Ingredienser

Tomat- og kaperssalsa:

  • 3 stk. tomat
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss kapers med stilk eller små kapers
  • 4 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Lammeskiver med kapers- og tomatsalsa

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige skiver av lammelår er perfekt for hverdagslivets små og store feiringer, enkelt å tilberede og fullt av smak. Server med denne deilige salsaen med kapers og tomat og et glass med noe godt i. Mer skal ikke til for å lage fest midt i uka.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Tomat- og kaperssalsa:

  • 3 stk. tomat
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss kapers med stilk eller små kapers
  • 4 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. La lammeskivene ligge i romtemperatur og en stund.
  2. Finhakk tomat, sjalottløk, hvitløk og urter. Legg til side noen fine urteblader til pynt. Hell av vannet på kapers. Vask sitronen godt, riv skallet fint og press ut saften. Bland alt og smak til med salt og pepper.
  3. Varm en stekepanne med smør/olje. Krydre kjøttskivene med salt og pepper og stek dem så de får fin farge på begge sider. Senk temperaturen og la skivene ettersteke i 4-5 minutter, til de fortsatt er rosa inne ved beinet.  

Server lammeskivene med tomat og kaperssalsa.

Små ovnsbakte poteter er også godt tilbehør:

Du kan godt varme tomat- og kaperssalsaen raskt i stekepanne rett før servering. Bruk høy varme og la salsaen bli akkurat gjennomvarm.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant