Lammeskank med appelsin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekjøtt og appelsin er to smaker som er glad i hverandre, og den deilige, aromatiske sausen du får når du braiserer lammeskanker med appelsin er uforglemmelig. Sammen med colcannon - den irske varianten av potetmos - og toppet med litt nøttesmør, er dette et nydelig og rustikt herremåltid.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammeskank -
3 ss nøytral olje -
1 stk. løk -
3 dl kyllingkraft -
revet skall og saft av
2 stk. appelsin -
8 båter hvitløk -
1 dl honning -
1 dl brunt sukker -
1 dl rødvinseddik -
2 stk. hel kanel -
4 stilker frisk rosmarin
Colcannon:
-
1 kg melen potet -
2 ss smør -
ca.
3 dl melk -
200 g grønnkål
Nøttesmør:
-
150 g smør -
ca.
15 stk. hasselnøtter