Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskank med appelsin

Lammeskank med appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 dl kyllingkraft
  • revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 8 båter hvitløk
  • 1 dl honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stilker frisk rosmarin

Colcannon:

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Nøttesmør:

  • 150 g smør
  • ca. 15 stk. hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1870 kcal
Fett 109 g
Protein 109 g
Karbohydrater 105 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt og appelsin er to smaker som er glad i hverandre, og den deilige, aromatiske sausen du får når du braiserer lammeskanker med appelsin er uforglemmelig. Sammen med colcannon - den irske varianten av potetmos - og toppet med litt nøttesmør, er dette et nydelig og rustikt herremåltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 dl kyllingkraft
  • revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 8 båter hvitløk
  • 1 dl honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stilker frisk rosmarin

Colcannon:

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Nøttesmør:

  • 150 g smør
  • ca. 15 stk. hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1870 kcal
Fett 109 g
Protein 109 g
Karbohydrater 105 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Lammeskank med appelsin

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 22.01.2025 01:25:43