Lammeskank med appelsin

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt og appelsin er to smaker som er glad i hverandre, og den deilige, aromatiske sausen du får når du braiserer lammeskanker med appelsin er uforglemmelig. Sammen med colcannon - den irske varianten av potetmos - og toppet med litt nøttesmør, er dette et nydelig og rustikt herremåltid.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 dl kyllingkraft
  • revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 8 båter hvitløk
  • 1 dl honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stilker frisk rosmarin

Colcannon:

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Nøttesmør:

  • 150 g smør
  • ca. 15 stk. hasselnøtter

Slik gjør du

bar