Ingredienser

  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt i store biter
  • 2 stk. hel kanel
  • 8 stk. hel nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 g safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss malt koriander
  • 3 ss malte mandler
  • 8,5 dl kjøttkraft
  • 250 g tørket aprikos
Del

Eksotisk lammegryte

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Over hele verden står lam på bordet når noe skal feires. Denne oppskriften er hentet fra Midtøsten og smaker fantastisk på en kald og regnfull høstdag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt i store biter
  • 2 stk. hel kanel
  • 8 stk. hel nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 g safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss malt koriander
  • 3 ss malte mandler
  • 8,5 dl kjøttkraft
  • 250 g tørket aprikos

Slik gjør du

  1. Fres hakket løk, hvitløk og ingefær i olje til det begynner å få litt farge.
  2. Tilsett lammekjøtt og brun det raskt. Ha i alt krydderet og la det frese med et par minutter.
  3. Tilsett malte mandler og hell over kraften. Kok opp, senk varmen og la retten trekke under lokk i 30-40 minutter, til kjøttet er mørt. Rør om av og til. Tilsett aprikosene mot slutten av koketiden. Tilsett om nødvendig litt mer vann. Smak til med salt og pepper.

Server lammegryten med ris eller brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant