Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med persimonchutney

Lammecarré med persimonchutney

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk

Persimonchutney:

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 5 stk. persimon
  • 50 g tørkede tranebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1389 kcal
Fett 45 g
Protein 42 g
Karbohydrater 186 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammecarré er et utrolig mørt og smakfullt kjøttstykke. Helstek carréen, skjær den i skiver og server en deilig persimonchutney til - da har du en knallgod julesnacksrett å kose deg med, eller en smårett til tapasbordet. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk

Persimonchutney:

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 5 stk. persimon
  • 50 g tørkede tranebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1389 kcal
Fett 45 g
Protein 42 g
Karbohydrater 186 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.

Steketiden for lammecarré avhenger av kjøttets tykkelse, hvor mye varme det har fått under bruning, og hvilken temperatur det hadde før det ble lagt i pannen. Derfor kan tiden i ovnen variere en del. For å sikre et perfekt resultat anbefaler vi å bruke steketermometer, da har du alltid full kontroll. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 06:54:37