Kyllingfilet med smakfull saus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 2 båter hvitløk
  • saft av 0,25 stk. sitron

Stekt brokkolini:

  • 1 pk brokkolini
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss ristede mandelflak

Saus:

  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med smør eller olje. Ha i hvitløksbåter og press over sitronsaft. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. 
  2. Kok opp buljong og fløte i en kjele. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
  3. Legg kyllingfiletene over på en tallerken, vask pannen raskt og fres brokkolini, sjalottløk og hvitløk i litt olje. Stek et par minutter og press over sitronsaft.
  4. Anrett saftig kyllingfilet på tallerken med stekt brokkolini. Hell over saus rett før servering og dryss på hakket mandelflak og grovkvernet pepper.

Server gjerne kyllingfiletene med kokt ris.