Korianderpesto

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En god og anvendelig pesto med markant koriandersmak. Deilig som tilbehør til frillmat og fiskeretter.

Ingredienser

  • 112 dl mandler
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 bunt frisk koriander (en bunt tilsvarer to potter)
  • 1 stk grønn chili
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Begynn med å skålde mandlene: hell kokende vann over mandlene og la stå 3-4 minutter, slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Hakk løken grovt.
  3. Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er most. Tilsett oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett mer olje om nødvendig.
  5. Oppbevar pestoen i tett glass i inntil 10 dager.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.