Karibisk kylling med kokosris
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig kylling får et eksotisk møte i denne oppskriften. Allehånde, muskat, kokos, chili i en herlig miks av smaker. Perfekt kosemat!
Ingredienser
-
600 g kylling lårfilet
Krydderblanding:
-
1 ss hel allehånde -
1 ss korianderfrø -
1 ss hel pepper -
1 ss tørket timian -
1 ts malt muskat -
1 ts kajennepepper -
0,5 ts salt -
1 ss malt kanel -
saft av
1 stk. sitron -
0,5 dl rapsolje
Kokosris:
-
2 dl jasminris -
2 dl vann -
2 dl kokosmelk -
1 ss sukker -
1 boks hermetiske kidneybønner -
2 stk. vårløk -
2 ss finhakket frisk koriander
Til servering:
-
4 stk. store hvetetortilla -
1 ss nøytral olje til steking -
2 dl grillsaus (kan sløyfes)
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 150 °C eller tenn opp grillen.
2. Knus allehånde, korianderfrø og pepper i en morter. Bland det knuste krydderet med tørket timian, malt muskat, kajennepepper, kanel og salt i en liten bolle. Hell sitronsaft og olje i krydderblandingen, og bland godt.
3. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Mariner i minst 30 minutter, gjerne lengre.
4. Legg den marinerte kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett, og sett brettet i ovnen i ca. 12 minutter. Griller du kyllingen, bruk direkte varme og grill kyllingen raskt på begge sider. Legg kyllingen over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter.
5. Kok opp vann, kokosmelk og sukker. Tilsett ris, og la den koke på middels varme under lokk til risen er mør og væsken er absorbert, 10-15 minutter.
6. Hell hermetiske bønner i et dørslag, og skyll dem godt. Skjær vårløk i små biter. Vend bønner, vårløk og koriander inn i den ferdigkokte risen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
7. Bruk en utstikker og stikk ut 2 sirkler på hver hvetetortilla. Stek dem sprø på begge sider i en varm stekepanne med olje.
Legg litt ris på hver av de små hvetetortillaene. Topp med en bit saftig, marinert kylling og server eventuelt med en spicy grillsaus. Perfekt kosemat!