Julekrydret lammegryte Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Lammeskav er lett å bruke og er raskt å tilberede. Uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet får du her en kjempegod gryterett med gode smaker av jul. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner Ingredienser: 2 stk løk 4 båt hvitløk 1 stk tommelstor bit frisk ingefær 2 ss olivenolje 11⁄5 kg lammeskav 2 stk hel kanel 1 ts malt nellik 6 stk hel kardemomme 1 ts safran 2 stk laurbærblad 2 ts malt koriander 40 g malte mandler 81⁄2 dl hønsekraft eller lammekraft 250 g tørket aprikos 1 ts salt 1⁄2 ts pepper 1 pose frisk spinat Slik gjør du Skjær løk i tynne båter og finhakk hvitløk og ingefær. Varm olje i en vid gryte eller stekepanne og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt og mykt. Ha lammeskav i gryten sammen med kanel, nellikspiker, kardemomme, safran, laurbærblad og koriander. Stek til kjøttet er brunet og det dufter av krydder. Tilsett malte mandler, tørkede aprikoser og kraft. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke i ca. 20 minutter, eller til kjøttet er mørt og godt. Vend inn en pose spinat rett før servering. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig, og smak til med salt og pepper. Server julekrydret lammegryte med kokt ris. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.