Ingredienser

  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. tommelstor bit frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,2 kg lammeskav
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 ts safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts malt koriander
  • 40 g malte mandler
  • 8,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammekraft
  • 250 g tørket aprikos
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pose frisk spinat
Del

Julekrydret lammegryte

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskav er lett å bruke og er raskt å tilberede. Uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet får du her en kjempegod gryterett med gode smaker av jul. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. tommelstor bit frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,2 kg lammeskav
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 ts safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts malt koriander
  • 40 g malte mandler
  • 8,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammekraft
  • 250 g tørket aprikos
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pose frisk spinat

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter og finhakk hvitløk og ingefær.
  2. Varm olje i en vid gryte eller stekepanne og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt og mykt.
  3. Ha lammeskav i gryten sammen med kanel, nellikspiker, kardemomme, safran, laurbærblad og koriander. Stek til kjøttet er brunet og det dufter av krydder.
  4. Tilsett malte mandler, tørkede aprikoser og buljong. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke i ca. 20 minutter, eller til kjøttet er mørt og godt.
  5. Vend inn en pose spinat rett før servering.
  6. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig, og smak til med salt og pepper.

     Server julekrydret lammegryte med kokt ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant