Julekrydret lammegryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammeskav er lett å bruke og er raskt å tilberede. Uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet får du her en kjempegod gryterett med gode smaker av jul. 

Ingredienser

Ingredienser:

  • 2 stk løk
  • 4 båt hvitløk
  • 1 stk tommelstor bit frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 115 kg lammeskav
  • 2 stk hel kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 6 stk hel kardemomme
  • 1 ts safran
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts malt koriander
  • 40 g malte mandler
  • 812 dl hønsekraft eller lammekraft
  • 250 g tørket aprikos
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 pose frisk spinat

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter og finhakk hvitløk og ingefær.
  2. Varm olje i en vid gryte eller stekepanne og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt og mykt.
  3. Ha lammeskav i gryten sammen med kanel, nellikspiker, kardemomme, safran, laurbærblad og koriander. Stek til kjøttet er brunet og det dufter av krydder.
  4. Tilsett malte mandler, tørkede aprikoser og kraft. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke i ca. 20 minutter, eller til kjøttet er mørt og godt.
  5. Vend inn en pose spinat rett før servering.
  6. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig, og smak til med salt og pepper.

     Server julekrydret lammegryte med kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.