Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbær i pita

Jordbær i pita

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. pitabrød
  • 400 g jordbær
  • 4 kvister frisk mynte
  • 1 ss honning

Limesukker:

  • skall av 1 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 341 kcal
Fett 1 g
Protein 7 g
Karbohydrater 71 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I den norske jordbærsesongen kan vi fråtse skikkelig og spise de deilige smaksbombene til frokost, lunsj og middag! Pitabrød proppfulle av jordbær, mynte, litt honning og limesukker er en skikkelig hyllest til sommeren.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. pitabrød
  • 400 g jordbær
  • 4 kvister frisk mynte
  • 1 ss honning

Limesukker:

  • skall av 1 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 341 kcal
Fett 1 g
Protein 7 g
Karbohydrater 71 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Jordbær i pita

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14823, server:MP-PRD-WEB14 08.07.2025 09:28:43